Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп

...
Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Майкъл Флин призна, че е лъгал ФБР за Русия

Бившият консултант по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Майкъл Флин , ще се признае по-късно през днешния ден за виновен, че е излъгал ФБР за диалог с съветския посланик през декември предходната година, оповестяват американските медии.

Признаването на виновността е най-новата индикация, че Флин е сътрудничил на следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлър за намесата на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, отбелязва " Ню Йорк таймс ". 

Флин би трябвало да се яви по-късно през днешния ден пред федералния съд във Вашингтон.

Уточнява се, че специфичният прокурор Робърт Мюлър е обвинил Флин в " умишлено и съзнателно " генериране на " подправени, фиктивни и лъжлив изказвания " пред ФБР  относно диалозите си с посланика на Русия.

Флин е първият чиновник от администрацията на Тръмп и четвъртият, обвързван с предизборния му щаб, на който биват повдигани обвинявания като част от следствието на Мюлър за вероятен скришен сговор сред съветското държавно управление и членове на екипа на Тръмп, както и евентуално възпрепятстване на правораздаването и финансови закононарушения.

Бившият началник на предизборния щаб на Тръмп - Пол Манафорт, и неговият заместител Рик Гейтс бяха упрекнати през предишния месец; те не се признаха за отговорни. А външнополитическият консултант от предизборния щаб на Тръмп - Джордж Пападопулос, се призна за отговорен за това, че е направил лъжливо изказване пред ФБР по отношение на контактите си с публични лица, свързани с съветското държавно управление.

Обвинението против Флин е първото в следствието на Мюлър, което е достигнало някого, който е бил чиновник в Белия дом при Тръмп и е най-новият знак, че следствието на специфичния прокурор се минава на по-високи обороти.

Флин подаде оставка през февруари на фона на информации в медиите, че е заблуждавал вицепрезидента Майк Пенс по отношение на връзката си с съветски публични представители. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР