Бившият съветник по национална сигурност на Белия дом Майкъл Флин

...
Бившият съветник по национална сигурност на Белия дом Майкъл Флин
Коментари Харесай

Флин уверил бивш съдружник, че санкциите на САЩ срещу Русия ще бъдат отменени

Бившият консултант по национална сигурност на Белия дом Майкъл Флин е уверил собствен някогашен съучастник, че глобите против Русия ще бъдат анулирани, написа " Вашингтон поуст ".

По време на речта на Доналд Тръмп пред Конгреса при встъпването му в служба през януари Флин е изпратил текстово известие на някогашен бизнес помощник, в което декларирал, че е " добре да се извърши " проект за създаване на нуклеарни централи в Близкия изток в партньорство с съветските ползи.

Флин уверил въпросната персона, че глобите на Съединени американски щати против Русия ще бъдат анулирани от администрацията на Тръмп, с цел да се улесни сключването на съглашението, разкрил предприемачът пред очевидец.

Самият очевидец пък съобщил информацията пред Илайджа Къмингс, топ демократ в Комисията за контрол към Камарата на представителите на Съединени американски щати, който разкрил детайлности в писмо до ръководителя на комисията Трей Гоуди.

Къмингс не разкри самоличността на очевидеца. Конгресменът е изискал от Гоуди да принуди Белия дом да даде документи за Флин, наблягайки, че комисията има доказателства, че Флин се е опитал да манипулира интернационалната нуклеарна политика за финансова полза за някогашни бизнес сътрудници на Майкъл Флин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР