Бившият съветник по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп

...
Бившият съветник по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Обвиниха съветник на Тръмп за руска връзка

Бившият консултант по национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп е вторият обвинен по следствието за съветска интервенция в американските президентски избори през 2016 г, заяви Ройтерс.
На разпит през януари тази година Майкъл Флин е излъгал управляващите за срещата си с тогавашния съветски дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк, заяви Ройтерс.

Пред ФБР Флин е декларирал, че на 29 декември 2016 година не е приказвал с Кисляк по отношение на наложените наказания от страна на Съединени американски щати. Той умишлено е лъжесвидетелствал пред управляващите.

През февруари Флин беше заставен да подаде оставка откакто бе махленски в нерегламентирани контакти с посланика.

Не е ясно какво тъкмо са обсъждли Флин и Кисляк по време на срещата си. Твърди се че са говорили за изгонените от Съединени американски щати 35 съветски дипломати и наложените от администрацията на Обама наказания поради намесата в изборите в края на 2016 година

По време на следствието стана ясно, че Кремъл се е опитвал да подкрепи избирането на Тръмп за президент и неуспеха на акцията на съперничката му Хилъри Клинтън. След забърканите е синът на Тръмп, който се е срещнал с съветска адвокатка по време на предизборната акция и малко преди хакерската офанзива против сървърите на Националния комитет на Демократическата партия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР