Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста

...
Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста
Коментари Харесай

Сноудън е възмутен от ареста на Дуров, руски депутат го определи като лов на вещици

Бившият помощник на разузнаването на Съединени американски щати Едуард Сноудън разкритикува ареста на основателя на приложението " Телеграм " Павел Дуров от френските управляващи, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Арестът на Дуров е посягане против главните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Изненадан и надълбоко тъжен съм, че (френският президент Еманюел) Макрон падна до такава степен да взема заложници като средство за приемане на достъп до частни връзки. Това принизява освен Франция, само че и целия свят ", написа Сноудън в платформата " Екс ".

След като напусна Съединени американски щати, разобличителят и някогашен чиновник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) получи леговище в Русия, а преди две години - и съветско поданство. 

Според съветския народен представител Мария Бутина карцерът на съветския милиардер Павел Дуров, създател и притежател на " Телеграм ", демонстрира, че свободата на словото в Европа е мъртва.

" Павел Дуров е политически пандизчия - жертва на лов на вещици от страна на Запада ", съобщи Бутина пред Ройтерс. " Арестът на Павел Дуров значи, че независимост на словото няма, че свободата на словото в Европа е мъртва ", добави тя.

Бутина, която прекара 15 месеца в американски затвор за това, че е работила като нерегистриран съветски сътрудник, а в този момент е народен представител от ръководещата партия " Единна Русия ", сподели, че съгласно нея Дуров е бил задържан в опит на Запада да получи надзор върху " Телеграм ". " Сега, всъщност, те имат пленник и ще се опитат да изнудват Русия, ще се опитат да изнудват всички консуматори на " Телеграм ", и освен ще се опитат да получат надзор, само че и да блокират мрежата тук, в Русия ", означи тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР