Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев отговори във вторник

...
Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев отговори във вторник
Коментари Харесай

Медведев: Имаме достатъчно от всички оръжия

Бившият съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев отговори във вторник на информации на Запад, че Русия изпитва дефицит на ракети и артилерийски муниции, като сподели, че оръжейните ресурси на Москва са задоволителни, с цел да продължи да се бие в Украйна, цитира думите му Ройтерс.

" Нашите съперници следят, те от време на време вършат изказвания, че нямаме това или това... Искам да ги отчайвам. Имаме задоволително от всичко ", сподели Медведев по време на посещаване в цех " Калашников " в Ижевск, на към 1000 километра източно от Москва, цитира news.bg.

Във видео, оповестено в канала му в " Телеграм ", се вижда по какъв начин Медведев инспектира автомати Калашников, артилерийски снаряди, ракети и дронове.

Украински и западни военни обявиха, че Русия е изправена пред дефицит на оръжие, откакто е изстреляла хиляди артилерийски снаряди и ракети против Украйна, откогато нахлу тъкмо преди 11 месеца.

Медведев сподели на публични лица по време на визитата, че дроновете са изключително нужни за " специфичната военна интервенция " в Украйна.

Както Русия, по този начин и Украйна употребяват дронове в голям брой офанзиви от началото на войната, защото те са относително евтини, прецизни и се считат за по-безопасни от пилотираните самолети.

Иран достави на Русия по този начин наречените " дронове камикадзе ", както и ракети земя-въздух за спора, което докара до нови наказания на Запада против Техеран.

Медведев, в миналото считан от Запада за най-хубавата вяра за доближаване с Москва по време на президентството му сред 2008-2012 година, се трансформира в един от най-острите " ястреби " на Кремъл.

След като се отдръпна като президент през 2012 година, с цел да направи път за завръщането на Владимир Путин на висшия пост, Медведев беше съвсем осем години министър-председател на Русия, преди да бъде отхвърлен при започване на 2020 година

Сега той е заместник-председател на Съвета за сигурност и предишния декември стана началник на нова военно-промишлена комисия, която да следи производството на оръжия в поддръжка на войната.

Миналата седмица той сподели, че провалянето на Русия в Украйна може да провокира нуклеарна война./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР