Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира
Коментари Харесай

Медведев: Очаквайте разрушителен отговор

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев предизвести, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на съветски дипломати от западните държавни управления, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

Отговорът ни " ще е съразмерен и унищожителен за двустранните връзки ", написа в канала си в Телеграм Медведев, който в този момент е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Вчера Германия разгласи, че гони 40 съветски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още ограничения дружно със съдружниците си.

По-късно Франция също заяви, че е решила да изгони огромен брой съветски дипломатически чиновници, без да посочи какъв брой. Според представен от Франс прес източник, непосредствен до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати. Ведомството съобщи, че дейностите на тези хора са в прорез с ползите на националната сигурност на Франция. То означи също, че плануваното експулсиране " е част от европейска самодейност ".

В изказване, оповестено в Телеграм, съветското посолство в Берлин предизвести, че връзките с Германия ще се влошат още повече след " неприятелското " решение на Берлин да изгони съветски дипломати.

" Необоснованото редуциране на дипломатическия личен състав в съветските задачи в Германия ще ограничи опциите за поддържане на разговора сред нашите страни, което ще докара до в допълнение утежняване на руско-германските връзки ", уточни посолството.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР