Бившият ресторант Улпия в Стария град се предоставя безвъзмездно за

...
Бившият ресторант Улпия в Стария град се предоставя безвъзмездно за
Коментари Харесай

Бившият ресторант Улпия става център на лозата и виното

Бившият ресторант „ Улпия ” в Стария град се дава безплатно за откриване на Регионален Референтен център на Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното /OIV /. Решението беше взето през вчерашния ден на сесията в Общинския съвет по предложение на кмета Здравко Димитров. 



В Общината е постъпило искане  за парцела в Стария град от инж. Красимир Коев, началник на Изпълнителната дирекция по лозата и виното, с цел да усъвършенстват досегашните практики в развиването на бранша и да създават нови.  Той показва, че в организацията членуват 48 страни, от които съвсем половината са от Европейския съюз. Сградата със застроена повърхност 84 кв. метра се намира на ул. „.Четвърти януари ” 17.



В залата имаше питания на съветници от опозицията за какво емблематичната постройка в резервата ще се дава безплатно. Шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев изясни, че няма интерес от страна на ресторантьори и бизнесмени да вземат бивш знаков ресторант против условието да я ремонтира и поддържа.

„ Намерението ни беше да си търсим наемател, само че множеството искащи се отхвърлят, тъй като всяко деяние би трябвало да се съгласува с НИНКН, а това са доста тежки процедури ”,  потвърди шефът на дирекция „ Общинска благосъстоятелност ” Николай Аджеларов.













Снимки от Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР