Бившият разпределител на националния отбор по волейбол Андрей Жеков даде

...
Бившият разпределител на националния отбор по волейбол Андрей Жеков даде
Коментари Харесай

Андрей Жеков: Наиграх се, харесва ми ролята на треньор

Бившият разпределител на националния тим по волейбол Андрей Жеков даде изявление за клубния уебсайт на съветския Локомотив (Новосибирск).

В последните 3 години той беше старши треньор на Левски. От новия сезон той ще бъде асистент на Пламен Константинов в Локомотив (Новосибирск).

„ Когато Пламен ми се обади се замислих, дали ще мога да сменя ролята на старши треньор с тази на помощник. В последна сметка обаче това е крачка напред – ще работя в едно от водещите шампионати в света. Организацията на работа е отлична. Не ми липсва да играя волейбол. Наиграх се за 30 години. Сега ми харесва да съм треньор и всеки ден да получавам нов опит. Сега отстранявам доста внимание върху статистиката. Във волейбола има доста тънкости и ми е доста забавна сегашната ми работа “, споделя Андрей Жеков, който преди 16 години игра за съветския Урал и даже беше определен за капитан.

Той приказва и за представянето на България на международното състезание.

„ Обидно е. Ако шампионата беше останало в Русия, то нашият тим щеше да играе в Новосибирск и поддръжката от локалните почитатели щеше да им помогне 100 % “, споделя още Андрей Жеков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР