Бившият ръководител на футболния Спартак Иван Караиванов отбеляза 90-годишния си

...
Бившият ръководител на футболния Спартак Иван Караиванов отбеляза 90-годишния си
Коментари Харесай

Бивш шеф на Спартак отпразнува 90 години и каза нещо важно, което всички спартаклии трябва да чуят

Бившият началник на футболния Спартак Иван Караиванов означи 90-годишния си празник и във Варна. Той навърши достолепната възраст преди 4 месеца и я посрещна в Австралия със своята щерка и двамата си внука.

След като се прибра в България, Караиванов чества и с близки в родното си село край Кубрат, а нощес събра във варненско заведение свои чиновници в областта на финансите и стопанската система, родственици и другари.

От името на Спартак Димчо и Чавдар Карачобанов връчиха на Караиванов плакет по случай неговия празник, а той пък подари футболна топка на клуба с покъртителен надпис: „ На моя Спартак за доста победи. ”

30-минутната стилна тирада на Иван Караиванов, която включваше мемоари от разнообразни стадии на живота му, приключи с прочувствени думи за Спартак.



Ето какво сподели един същински спартаклия и какво обръщение насочи към спартаклийската общественост:

„ На моя Спартак единствено давах и не съм взел нито един лев. Имаше случай, когато Иван Вуцов влезе при мен и и даде един плик с пари. „ Тази сума футболистите я събраха за теб от наградите през годината ”, съобщи той. Отговорих му: „ Аз не мога да я взема. ” „ Други тогава за какво я взеха ”, попита Вуцов. Казах: „ Този, който я взел, е еди кой си, а аз съм Иван Караиванов и работя за Спартак от обич. ”

Сега доста се веселя за това, което вършат младите ни последователи за клуба. Приветствам техните начинания и им имам вяра, че водят обичания ни Спартак по верния път. Срещам по-възрастни спартаклии и им споделям, че би трябвало да имаме доверие на младите, всички да сме обединени и задружни, и да не се разделяме повече както през годините.

Щастлив съм, че стартират да се случват хубави неща в нашия клуб и поисквам на Стефан Калименов да поддържа постоянно горе развято знамето на Спартак. ”

Иван Караиванов е ръководител на футболната секция на ДФС „ ЖСК-Спартак ” през 70-те и при започване на 80-те години на XX век.

По това време той е основен финансист на Варненски окръг и с помощта на него Спартак е гарантиран във всяко едно отношение. Караиванов е с голяма заслуга за най-успешния интервал в историята на футболния Спартак – 1982/1984. Тогава групировката, в която бяха огромните Живко Господинов, Стефан Найденов и Красимир Зафиров стигна край за Купата на България, втория кръг в евротурнира за КНК (най-добро клубно постижение) и до третото място в „ А ” група.

През 1983 година Спартак среща „ Манчестър юнайтед ” на 1/8-финал в КНК и до ден сегашен остава единствения български тим, играл публични мачове със международния гранд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР