Бившият ръководител на френско-японското автомобилостроително обединение Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон

...
Бившият ръководител на френско-японското автомобилостроително обединение Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон
Коментари Харесай

Карлос Гон е имал множество фиктивни компании за превеждане на пари

Бившият началник на френско-японското автомобилостроително обединяване Рено-Нисан-Мицубиши (Renault-Nissan-Mitsubishi) Карлос Гон е е основал по време на ръководството си голям брой фиктивни компании, посредством които превеждал на себе си пари на Нисан, оповестява японският вестник "Майничи ", представен от ТАСС.

Според изданието доближен до Гон правист, живеещ в Ливан, е бил учредителят на множеството подставени компании, посредством които средства на Нисан били прехвърляни на персонални сметки на автомобилния магнат.

В четвъртък сутринта в жилището на Карлос Гон в центъра на Токио пристигнали чиновници на прокуратурата и го отвели с автомобил, с цел да бъде осъществена процедурата по новия му, четвърти следващ арест. За японското правораздаване не е особено да бъде задържано още веднъж лице, пуснато на независимост под гаранция, отбелязва обявата.

Според предварителното следствие сума от 32 милиона $ е преведена на представителя на концерна в Оман от следения от Гон президентски фонд на автомобилостроителя. Част от средствата - 5 милиона $ - били преведени посредством фиктивни компании и се допуска, че са употребявани за закупуване на яхтата, употребена от Гон и фамилията му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР