Бившият ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е започна

...
Бившият ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е започна
Коментари Харесай

Пламен Георгиев е започнал да събаря незаконните навеси на терасата си

Бившият началник на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е стартира самичък да събаря оповестените за противозаконни навеси на терасата си през вчерашния ден, заяви Би Ти Ви. Това става броени дни, откакто в петък, през външния министър Екатерина Захариева, министър председателят му е предал да го направи, в случай че желае да замине консул във Валенсия.

В телевизионно изявление във вторник Бойко Борисов разгласи: " Пламен Георгиев работи добре, интелигентен човек е, само че предишния четвъртък или петък споделих на външния министър да го предизвести, че в случай че не си отдръпна жалбата и не извърши решението противозаконната част от терасата му да бъде съборена, ще го отзова, по този начин както съм го пратил ". Той е изискал също Георгиев да отдръпна жалбите си против срещу заповедта на кмета на " Слатина " за наложително унищожаване на противозаконните постройки на терасата на жилището му. Бъдещият консул във Валенсия отдръпна жалбата си още в понеделник.

" Информация за събарянето получихме от медиите. Очакваме, когато Пламен Георгиев завърши с премахването на противозаконния градеж, да ни осведоми, с цел да дойдем да установяваме и да приключим случая ", сподели пред Би Ти Ви през днешния ден началникът на отдел " Контрол по строителството " в регион " Средец " Михаил Джурджин.

Основният претекст за жалбата на Пламен Георгиев и брачната половинка му беше, че навесите са били издигнати, преди постройката да бъде въведена в употреба (Акт 16) през 2007 година, и заради това не са противозаконни. Заключението на районния " Строителен надзор " обаче е друго - че постройките, които нелегално надвишават кота било, са вдигнати по-късно, въпреки че не може да се каже изрично дали преди или откакто Георгиев е купил парцела.

Опитът за срутване на противозаконните постройки е фаза от течащия към този момент половин година скандал към парцела на Пламен Георгиев в столичния квартал " Гео Милев ". Той стартира, откакто се разбра, че е пропуснал да заявява 186 кв.м тераса на покрива на своя апартамент на три етажа.

Заради случилото се той беше заставен от премиера да излезе в няколкомесечен отпуск, който приключи с оставката му от антикорупционната комисия, последвана от незабавно завръщане на работа в профилираната прокуратура и стремително предопределение от държавното управление за консул във Валенсия при започване на август.
Миналата седмица прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет го освободи като прокурор от профилираната прокуратура, откакто прекара два месеца на поста в отпуск.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР