Бившият президент на Йемен Али Абдула Сaлех беше убит от

...
Бившият президент на Йемен Али Абдула Сaлех беше убит от
Коментари Харесай

Бившият президент на Йемен беше убит от бунтовници хуси

Бившият президент на Йемен Али Абдула Сaлех беше погубен от бунтовници хуси при крайпътна засада, до момента в който опитвал да напусне столицата Сана. 

Конвоят на Салех е бил подложен на обстрел. Бунтовниците разпространиха видео в тялото на някогашния президент. 

Бунтовници хуси са взривили и къщата на Салех в Сана. 

Верните на Салех сили изгубиха територия в продължаващите шести ден яростни градски боеве с подкрепяните от Иран хуси - техни някогашни съдружници във войната с ръководената от Саудитска Арабия коалиция, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Йеменският президент Абд Рабо Мансур заповяда на войските си да отвоюват следената от хусите столица с поддръжката на арабската коалиция.

Най-малко 125 души са убити и близо 240 са ранени при боевете през последните пет дни.

Лидерът на йеменските бунтовници хуси Абдул Малик ал Хуси изрази удовлетворение от гибелта на някогашния президент Али Абдула Салех, която съгласно него е победа против предвожданата от Саудитска Арабия коалиция.

Бившият йеменски президент скъса с подкрепяните от Иран хуси, които бяха негови съдружници, и мина на противниковата страна в гражданската война в Йемен, подкрепяйки ръководената от Саудитска Арабия коалиция.

Ал Хуси поздрави йеменците " за този исторически, извънреден и популярен ден, в който заговорът на измяната и измяната се провали, този черен ден за силите на експанзията ". По думите му въстанието на правилните на Салех сили против хусите е било най-голямата опасност за Йемен, само че е било разгромено за три дни.

Той сподели, че хусите ще поддържат републиканската система в Йемен и няма да търсят възмездие против партията на Салех.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР