Бившият президент на Украйна Виктор Янукович призова Владимир Зеленски да

...
Бившият президент на Украйна Виктор Янукович призова Владимир Зеленски да
Коментари Харесай

Янукович към Зеленски: Спрете кръвопролитието на всяка цена

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович прикани Владимир Зеленски да спре кръвопролитието непременно.

" Разбирам доста добре, че имате доста " съветници ", само че персонално вие сте длъжни непременно да спрете кръвопролитието и да постигнете спокойно съглашение. Това се чака от вас в Украйна, Донбас и Русия ", написа в апела си Янукович, а текстът е получен и оповестен от РИА Новости.

Янукович споделя още, че украинският народ и сътрудниците на Киев на Запад ще бъдат признателни за сходна стъпка.

" Искам да се обърна към Владимир Зеленски по президентски и даже малко бащински метод. Владимир Александрович, евентуално мечтаете да станете същински воин! Но героизмът не е демонстративен, не става дума за борба до последния украинец. Той е в себе си - жертва, в победа над личната горделивост и упоритости в името на спасяването на човешки животи ", сподели експрезидентът.

Той означи, че възприема с болежка това, което се случва в този момент в родината му, и надълбоко съчувства на страданията, които украинците са принудени да търпят. В същото време акцентира, че " във всяка покруса има миг, в който тя към момента може да бъде спряна ".

" От първия си ден вие обещахте да спрете войната в Украйна и по тази причина цяла Украйна ви поддържа. Можехте да станете президент на света, само че, за жалост, това не се случи ", написа още Янукович.

На 28 февруари, 3 и 7 март на територията на Беларус се организираха три кръга от договаряния сред съветската и украинската делегации. По време на втория тур страните реализираха съгласие за взаимното обезпечаване на филантропични коридори за евакуация на жители, доставка на храна и медикаменти.

Четвъртият кръг от договарянията ще се организира в близко бъдеще, сподели по-рано Леонид Слуцки, ръководител на комисията по интернационалните въпроси на Думата и член на делегацията на Москва.

Русия стартира военна интервенция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата му " отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години ". За това, съгласно него, се възнамерява да се извърши " демилитаризация и денацификация на Украйна ", да бъдат изправени пред съда всички военни нарушители, виновни за " кървавите закононарушения против цивилното население " в Донбас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР