Бившият президент на Световната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер поиска

...
Бившият президент на Световната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер поиска
Коментари Харесай

Сеп Блатер не успя да даде показания в съда, болен е

Бившият президент на Световната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер изиска да отсрочи показанията си във Федералния углавен съд на Швейцария за четвъртък по здравословни аргументи, заяви АП.

Блатер трябваше да бъде изслушан през вчерашния ден, само че когато беше извикан да се яви в съда към час преди плануваната отмора след няколко отхвърлени претенции на отбраната, той изиска да даде показания в четвъртък сутринта, в същия ден като Платини.

"Не се усещам добре, не мога да вдишвам обикновено. В момента не съм в положение да давам отговор на въпроси. Надявам се, че на следващия ден ще се усещам по-добре ", сподели Блатер.

На 2 ноември 2021 година швейцарската федерална прокуратура повдигна обвинявания против Блатер и против някогашния президент на Европейската централа (УЕФА) Мишел Платини по отношение на нелегално заплащане от страна на ФИФА на 2 милиона швейцарски франка (около 2,2 милиона долара) в интерес на французина. Двамата също по този начин са проверяват за измами, корист с доверие и неприятно ръководство.

Ако бъдат приети за отговорни, Блатер и Платини може да получат присъди до пет години. За случая се разбра през 2015 година, което докара до свалянето от власт на двамата.

86-годишният Блатер беше отпред на ФИФА от 1998 до 2015 година. Швейцарецът получи възбрана за присъединяване във всякаква футболна активност за осем години през 2015-а поради прехвърлянето на 2 милиона швейцарски франка към Платини. През февруари 2016-а Апелативният комитет на ФИФА понижи този интервал на шест години. През 2021 година Блатер беше отхвърлен за още 6 години и 8 месеца поради разнообразни нарушавания на етичния кодекс на ФИФА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР