Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер

...
Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер
Коментари Харесай

Сеп Блатер пристигна в Москва

Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер дойде в Москва, с цел да налблюдава мачовете от Мондиал 2018, написа Ройтерс. По-рано се смяташе, че швейцарецът се е насочил да гледа мача сред Португалия и Мароко, който ще се играе на следващия ден на стадион Лужники. Също по този начин упованията са Блатер да остане няколко дни в Русия.

" Дойдох тук, с цел да се любувам на мачовете от Световното състезание, съобщи Блатер, който е забелязан да се разхожда в лобито на московски хотел в центъра на съветската столица и приказва малко пред публицистите, които са настанени на същото място.

Блатер беше отпред на Световната федерация в продължение на 17 години, а в края на 2015-а година той, както и Мишел Платини- президент по това време на УЕФА и заместник-председател на ФИФА, бяха отстранени от дейности във футбола в продължение на осем години от комисията по нравственос. Главното съображение за отстраняването на двамата функционери се оказа паричен превод в размер на 2 милиона швейцарски франка на сметка на Платини през 2011-а година.

В следствие апелативната комисия на ФИФА редуцира наказването на двамата на по 6 години, а през 2016-а Арбитражният съд по спорта (КАС) отклони следващата тъжба на Платини.
Мондиал 2018 2 кръг, вторник 19 юни  Русия 3:1краен резулат  Египет
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР