Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той и

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той и
Коментари Харесай

Тръмп иска отвод на съдията по делото за щурма на Капитолия

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че той и негови представители ще изискат отказ на съдията от Федералния съд Таня Чуткан от Окръжния съд на Колумбия, както и промяна на мястото на правосъдния развой по делото за протеста на Капитолия във Вашингтон през януари 2021 година

" Няма по какъв начин да получа обективен развой със съдията, който беше " назначен " на това неуместно дело за свободата на словото и честните избори ", написа той на страницата си в обществената си мрежа " Истина ". " Незабавно ще желаяме отказ на този арбитър, както и промяна на мястото на делото, отвън Вашингтон ", написа някогашният президент на Съединени американски щати.

В събота по искане на американското министерство на правораздаването Чуткан подреди на Тръмп да отговори още на 7 август на настояването на специфичния прокурор да ограничи опцията на някогашния шеф на щаба на Съединени американски щати да споделя обществено информация по случая с щурма на Капитолия. Същевременно съдията отхвърли настояването на отбраната на някогашния американски президент за удължение на крайния период до 10 август. Адвокатите на Тръмп акцентираха, че поисканото от тях удължение е " доста по-малко " от 14-те дни, които нормално се дават за отговор на молбата. Документът също по този начин демонстрира, че Тръмп е подготвен да организира " добросъвестни полемики " по отношение на подаденото искане на специфичния прокурор.

Както към този момент заяви The Washington Post, прокурорите оферират да се забрани на Тръмп и неговите юристи да споделят информация, получена по време на процеса, в това число стенограми на Голямото жури, с хора, чийто достъп до тези материали не е позволен от съда. Министерството на правораздаването по-специално е обезпокоено от обстоятелството, че в постовете си в обществената си мрежа Тръмп непосредствено загатва съдии, юристи и очевидци, свързани с неговите правосъдни процеси. Специалният прокурор Джак Смит счита, че това може да накара очевидците да замълчат и " да повлияе неподходящо на справедливото правосъдие по това дело ".

Смит разгласи обвинителния акт против Тръмп, съдържащ четири точки, на 1 август. Бившият началник на американската администрация в действителност е упрекнат в опит да резервира властта си макар провалянето на изборите през 2020 година посредством противозаконни дейности. Максималното наказване за най-тежкото от закононарушенията, в които е упрекнат Тръмп по делото е 20 години затвор.Тръмп не се е признал за отговорен по нито едно от обвиняванията./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР