Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще окаже натиск върху

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще окаже натиск върху
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Ако Тръмп спечели изборите, може да окаже натиск над Украйна да отстъпи Крим и Донбас

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще окаже напън върху Украйна да отстъпи Крим и Донбас на Русия, в случай че още веднъж влезе в Белия дом, твърди вестник " Вашингтон пост ".

Авторитетното издание се базира на лица, обсъждали предложенията на Тръмп в поверителни диалози със самия него и негови съветници. Очевидно по този начин някогашният президент разбиря решаването на спора в Украйна, заявявайки, че той бързо щял да приключи мръсната война на Русия против една суверенна страна, само че усърдно заобикаля да изясни обществено по какъв начин има намерение да извърши обещанието си.

Източниците са поискали да останат анонимни, а говорителка на експрезидента е отказала да удостовери или отхвърли изказванията им.

Според един от източниците на " Вашингтон пост " Тръмп споделя мнението, че в някои елементи на Украйна има хора, които биха приели да са част от Русия.

Друг от източниците, участвал на скорошния диалог на Тръмп с Виктор Орбан, опровергава изказванията на Орбан, че Тръмп считал да спре всякаква финансова помощ за Киев.

Опитвайки се да изясни претекстовете на Тръмп, вестникът напомня импийчмънта, на който бе подложен през 2019 година след обвиняванията на демократите, че се е опитвал да изнуди Украйна, а също и тезата на някои негови доближени, че би трябвало да бъде осуетено сближението на Русия с Китай.

" Вашингтон пост " отбелязва, че териториите, които Русия разгласи за анексирани в края на 2022 година, надалеч надвишават рамките на Крим и Донбас. Дори и да изиска, Тръмп няма да може да облекчи значително глобите над Москва без съдействието на европейците. А украинските водачи в Киев надали ще се съгласят с предложение, което би означавало политическо самоубийство за тях, разясняват специалисти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР