Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп получава забележителни дарения в

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп получава забележителни дарения в
Коментари Харесай

Колко криптовалути са дарили поддръжниците на Доналд Тръмп за неговата кампания?

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп получава забележителни дарения в криптовалута с наближаването на изборите.

Ончейн (On-chain) даренията в крипто доближиха близо $60,000, без да се включват вноските, направени посредством централизирани тържища като Coinbase.

Според компанията за блокчейн разбори Breadcrumbs акцията на Тръмп е получила $59,386 в ончейн крипто дарения от 218 донори. Анализаторът Джеймс Делмор изясни, че доста от даренията идват посредством тържища, които не се смятат за ончейн преводи.

По-голямата част от даренията са в USDC , изпратени посредством мрежите на Етериум , Base и Polygon . Кампанията на Тръмп е събрала общо над $260 милиона, като обичайните дарения към момента водят.

Близнаците Уинкълвос оповестиха подаяние от $2 милиона в Биткойн за акцията на Тръмп, подкрепяйки неговата про-крипто позиция. Въпреки това част от дарението на близнаците бе върнато поради превишаване на допустимата сума.

Кампанията на Тръмп стартира да приема дарения в криптовалути през май, наблягайки поддръжката си за тази промишленост. Този ход идва на фона на регулаторните провокации и смяната в Конгреса към про-крипто законодателство с наближаването на изборите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР