Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отказа да каже дали

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отказа да каже дали
Коментари Харесай

Тръмп отказа да каже дали иска Украйна или Русия да спечели войната

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли да каже дали желае Украйна или Русия да завоюва войната, съобщи Агенция Франс Прес.

" Не обмислям в смисъл на победа и загуба. Мисля от позиция на това тя да бъде уредена ", сподели Тръмп пред Си Ен Ен.

" Искам всички да спрат да умират. Те умират. Руснаци и украинци. Искам те да спрат да умират. И аз ще реализира това ", сподели Тръмп, противопоставяйки се на политиката на републиканците, подкрепяща Киев.

" Ще го направя за 24 часа. Ще го направя. За да го извършите, ви би трябвало силата на президентството ", сподели Тръмп.

По-рано Тръмп настоя, че може да спре войната, почнала през февруари предходната година, като договаря непосредствено с съветския водач Владимир Путин и украинския водач Володимир Зеленски.

" Ще се срещна с Путин. Ще се срещна със Зеленски. И двамата имат слаби страни, и двамата имат мощни страни. И в границите на 24 часа тази война ще бъде уредена. Тя ще завърши ", сподели Тръмп.

В различен миг Тръмп отхвърли да каже дали счита, че Путин е военнопрестъпник за зверствата, осъществени в Украйна.

" Ако кажете, че той е военнопрестъпник, ще бъде доста по-трудно да сключим договорка, с цел да спрем това нещо ", сподели той.

" Ако ще е военнопрестъпник, хората ще го заловен и екзекутират, той ще се бори доста по-силно, в сравнение с се бори при другото събитие. Това е нещо, което ще бъде разисквано на по-късен стадий ".

Бившият президент също по този начин съобщи, че съгласно него " Путин е направил неточност ", нахлувайки в Украйна.

Когато беше помолен да посочи, Тръмп сподели: " Грешката му беше, че влезе. Той в никакъв случай нямаше да влезе, в случай че аз бях президент. "

76-годишният Тръмп към този момент разгласи кандидатурата си за завръщане през 2024 година и е главен кандидат за номинацията на Републиканската партия, макар че му беше повдигнато наказателно обвиняване и остава под голям брой други следствия по съществени обвинявания. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР