Бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп, коментира конфликта в Русия

...
Бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп, коментира конфликта в Русия
Коментари Харесай

Тръмп със зловещо предупреждение след бунта на Пиргожин

Бившият президент на Съединени американски щати, Доналд Тръмп, разяснява спора в Русия и наемническата група " Вагнер " в обществената мрежа " TruthSocial ", която сътвори самият той.

Тръмп разказа въоръжения протест в Русия като " огромна неразбория ", откакто водачът на " Вагнер ", Евгений Пригожин, насочи паравоенните си сили към Москва. Президентът предизвести хората да внимават с това, което си пожелават, защото идната обстановка може да бъде още по-лоша.

В обособена обява Тръмп упрекна настоящия президент Джо Байдън и неговия наследник Хънтър Байдън, че са получили огромни суми пари както от Русия, по този начин и от Китай. Тези мнения се основават на хипотетичните бизнес връзки на Хънтър Байдън с украински и китайски компании, които сега са обект на следствие заради обвинявания по отношение на скица за подкупи по време на неговият мандат като вицепрезидент на Съединените щати.

Тръмп също по този начин съобщи, че Джо Байдън ще извърши всичко, което Китай желае от него във връзка с обстановката в Русия, и акцентира, че Русия и Китай са естествени врагове, " до момента в който Байдън не пристигна на власт ".

Тези мнения на Тръмп идват след изказването на сегашния американски президент, който назова китайския президент Си Дзинпин деспот. Това провокира формален митинг от страна на Китай, само че Байдън отхвърли опасенията, че връзките сред Вашингтон и Пекин ще се изопнат и съобщи, че чака да се срещне със Си в близко бъдеще.

Тръмп, който се кандидатира за президент на изборите в Съединени американски щати през 2024 година, продължава да показва удивление към президента на Русия, Владимир Путин, наричайки го " талантлив " и " рационален ". Той твърди, че нашествието на Русия в Украйна не би се случила, в случай че беше останал на поста на президент.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Пригожин Вагнер ЧВК Русия Украйна САЩ Владимир Путин Китай Доналд Тръмп
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР