Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е успял да увеличи

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е успял да увеличи
Коментари Харесай

Bloomberg: Тръмп е увеличил състоянието си с 500 милиона долара

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е съумял да усили положението си с 500 млн. $, откакто е напуснал поста, оповестява Bloomberg, базирайки се на лични източници. По данни на организацията през 2021 година положението на господин Тръмп се е оценявало на 2,6 милиарда $, а в този момент е 3,1 милиарда $.

Bloomberg изяснява повишаването на капитала на Доналд Тръмп с обстоятелството, че неговият бизнес (предимно строителен) е бил ефикасен по време на рецесията на пазара на недвижими парцели в Съединени американски щати. По-специално, два известни парцела, благосъстоятелност на Тръмп - Mar-a-Largo в Палм Бийч и Doral Resort в Маями - нарастнаха по едно и също време.

" Нашата компания в никакъв случай не е била по-силна и по-добра. Разполагаме с най-вече пари и с най-нисък дълг. Изживяваме приказен миг ", съобщи пред публицисти синът на Доналд Тръмп - Ерик, който извършва длъжността вицепрезидент на фамилната компания на някогашния американски президент Trump Organisation.

В същото време Bloomberg обръща внимание на обстоятелството, че сега в съда на Ню Йорк се преглежда иск, подаден от щатския прокурор против Доналд Тръмп. Прокурор Летиция Джеймс счита, че някогашният президент на Съединени американски щати неведнъж е прибягвал до лъжливи схеми при реализирането на бизнеса си. Ако искът бъде задоволен от съда, написа организацията, Доналд Тръмп и неговата компания ще бъдат изправени пред солидна санкция и загуба на редица парцели.

Тръмп изпълняваше длъжността президент на Съединени американски щати в интервала 2017-2021 година През 2016 година той победи на изборите представителя на Демократическата партия Хилари Клинтън, а през 2020 година загуби от различен демократ - Джо Байдън. Сега Доналд Тръмп взе участие в първичните избори на Републиканската партия, от която има намерение да се кандидатира за президент на изборите през 2024 г./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР