Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е отказал поканата на

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е отказал поканата на
Коментари Харесай

Тръмп отказа поканата на Зеленски да посети Украйна

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е отказал поканата на украинския държавен глава Володимир Зеленски да посети Украйна, базирайки се на " спор на ползи ", заяви „ Киев Индипендънт “.

" Изпитвам огромно почитание към президента Зеленски, само че считам, че би било неуместно да отида в Украйна в този миг ", съобщи републиканският любимец за президентските избори през 2024 година

" В момента администрацията на Байдън се занимава с него и аз не бих желал да сътворявам спор на ползи ", сподели още Тръмп.

Зеленски насочи покана към Тръмп в изявление за NBC News на 5 ноември, надявайки се да показва на някогашния американски водач, че войната с Русия не може да бъде решена в границите на 24 часа, както Тръмп един път съобщи.

" Ако той може да пристигна тук, ще ми трябват 24 минути - да, 24 минути. Не повече. Да. Не повече - 24 минути, с цел да обясня на президента Тръмп, че той не може да ръководи тази война ", съобщи украинският президент.

" Президентът Байдън беше тук и мисля, че той разбра някои детайлности, които можете да разберете единствено като сте тук ", добави той.

Възникнаха въпроси за това какво би означавала успеха на републиканците и за бъдещата поддръжка на Съединени американски щати за Украйна.

Въпреки че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е ревнив покровител на Украйна, предоставяйки финансова и военна помощ в размер на 75 милиарда $ от началото на пълномащабната инвазия, претендентите за президентската номинация на републиканците значително се опълчиха на продължаването на финансирането на Киев в този мащаб.

Зеленски съобщи, че " не знае " дали Тръмп ще поддържа Украйна, в случай че завоюва президентския избор, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР