Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Тръмп подкрепи Джим Джордан за председател на Камарата на представителите

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския публично поддържа своя дълготраен покровител Джим Джордан от щата Охайо за правоприемник на Кевин Маккарти като ръководител на Камарата на представителите, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

" Конгресменът Джим Джордан е бил ЗВЕЗДА доста преди да реализира своето извънредно сполучливо пътешестване до Вашингтон, представлявайки 4-и конгресен окръг на Охайо ", написа Тръмп в своята обществена мрежа " Трът сошъл ". " Той ще бъде страховит ръководител на Камарата на представителите и има моята цялостна и тотална поддръжка! "

Няколко часа преди известието тексаският народен представител Трой Нелс съобщи, че Тръмп е решил да поддържа кандидатурата на Джордан, понастоящем ръководител на комисията по правораздаване към долната камара на Конгреса, отбелязва АП.

Тръмп е водил диалози да посети Капитолия идната седмица, когато републиканците би трябвало да изберат идващия ръководител след изненадващото премахване на Маккарти. Форумът, на който ще бъдат разисквани претендентите, ще се състои при закрити врата във вторник, а гласуването ще бъде на идващия ден, показва Ройтерс.

Това би било първото посещаване на Тръмп в Капитолия, откакто негови поддръжници нападнаха постройката на 6 януари 2021 година в опит да спрат мирното предаване на властта след загубата на републиканеца от демократа Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в на президентските избори през ноември миналата година. Срещу Тръмп бяха повдигнати обвинявания както във Вашингтон, по този начин и в Джорджия, поради опитите му да анулира резултатите от изборите, написа Българска телеграфна агенция.

Тръмп е евентуалният предстоящ претендент за президент на републиканците, като употребява лидерския вакуум на партията в Конгреса, с цел да показва още повече контрола си върху нея, отбелязва АП. Републиканците в Камарата на представителите са надълбоко разединени, като някои от тях желаеха от експрезидента да ги води.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР