Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Тръмп сигнализира за проблеми с машините за отчитане на гласове в Аризона

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и почитателите му оповестяват за проблеми с доста от електронните машини за отчитане на гласове в колебаещия се щат Аризона, съобщи Ройтерс.

Според Тръмп и последователите му това е доказателство за изборна машинация, проведена от демократите.

Само няколко часа след началото на изборния ден в окръга Марикопа представителят на управляващите Стивън Ричър заяви пред медиите, че към 20 % от машините за отчитане на гласове в най-населения окръг на щата не действат вярно. На място бе извикан и екип от техници, който да позволи казуса.

Проблемът бе, че бюлетините не са се нареждали вярно в машината и не са били регистрирани, съобщи Ричър и добави, че макар усложненията всички гласове ще бъдат преброени.

Ричър сподели, че неизправностите са нещо неприятно и предвижда, че хората, които не зачитат резултатите от изборите и последователите на тайни теории ще се възползват от тематиката.

Длъжностните лица в окръга Марикопа обявиха, че казусът е засегнал към 60 машини и че към 14 часа – осем часа след началото на гласуването – 17 машини са били поправени посредством смяна на настройките за принтиране.

Кандидатката за губернатор на Аризона Кари Лейк, която споделя изказванията на Тръмп, че на президентските избори през 2020 година е имало измами, също алармира за проблемите с машините в акаунта си в " Туитър ".

По-късно Лейк сподели пред кореспонденти, че не е имало неизправности, когато е подавала своя глас в част на града, в която тя счита, че доминират благосклонностите към Демократическата партия. 

„ Правилно взехме решение да подадем гласа си в демократичен регион “, сподели тя и добави, че казусът би трябвало да бъде решен, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР