Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе оправдан днес от

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бе оправдан днес от
Коментари Харесай

Байдън след оправдаването на Тръмп: Всеки американец има дълга да брани истината

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе оневинен през днешния ден от американския Сенат по обвиняване в подстрекаване към протест, съобщи Българска телеграфна агенция. Петдесет и седем сенатори гласоподаваха ”виновен ”, а 47 гласоподаваха ”невинен ”.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че оправдаването на някогашния президент Доналд Тръмп по обвиняване в подстрекаване към протест е увещание, че демокрацията е нежна и че всеки американец има дълга да брани истината, съобщи Ройтерс.

" Тази тъжна глава от нашата история ни подсети, че демокрацията е нежна. Че тя би трябвало постоянно да бъде защитавана. Че би трябвало постоянно да бъдем бдителни ", сподели Байдън в официално съобщение часове откакто Сенатът не съумя да събере нужното болшинство да осъди Тръмп.

" Въпреки че при финалното гласоподаване не се стигна до наказание, обвиняването в своята основа, не се оспорва ", съобщи демократът.

Бившият американски президент Доналд Тръмп, който Сенатът оправда по обвиняването в подстрекаване към протест, даде обещание да продължи да пази " величието на Америка ".

" Нашето превъзходно, историческо и патриотично придвижване, " Да създадем Америка още веднъж велика ", едвам в този момент стартира ", реагира Тръмп в официално съобщение, в което още веднъж се показа за жертва на " лов на вещици ".

" През идните месеци ще имам да споделя доста неща с вас и нямам самообладание да продължа нашето необикновено премеждие по пътя към величието на Америка ", добави той, без да посочи по какъв начин вижда политическото си бъдеще.

Тръмп бе упрекнат, че със своя тирада, изнесена на 6 януари, е подтикнал свои последователи да извършат нахлуване против постройката на Конгреса във Вашингтон.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР