Бившият президент на САЩ Барак Обама призова снощи избиратели в

...
Бившият президент на САЩ Барак Обама призова снощи избиратели в
Коментари Харесай

Барак Обама призова избиратели да се мобилизират за изборите

Бившият президент на Съединени американски щати Барак Обама прикани нощес гласоподаватели в Калифорния да се активизират за изборите, с цел да дадат властта в Конгреса на Демократическата партия, съобщи Асошиейтед прес. Той порица политиката на страха на настоящия президент Доналд Тръмп, без обаче да го назове поименно, отбелязва Франс прес.

" Ние сме изправени пред сложен миг ", съобщи Обама пред гласоподаватели в Анахайм, обичайно републикански регион в щата Калифорния, който нормално печелят демократите. На изборите в средата на мандата, които ще се проведат през ноември, " имаме опция да върнем малко здрав разсъдък в нашия политически живот ".

" Ако не отговорим в този момент, нещата може да се влошат ", предизвести някогашният президент, призовавайки гласоподавателите да изпратят явен сигнал да се постави завършек на " цикъл на яд и разделяне ".

" Най-голямата опасност за нашата народна власт не е един човек, а апатията и безразличието ", акцентира Обама.

Кратката и трезва тирада контрастираше с изказванията му предходния ден в Илинойс, когато той насочи нападки против Тръмп макар американската традиция някогашни президенти да не подлагат на критика тези, които са ги заменили на поста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР