Бившият президент на Професионалната футболна лига и футболен функционер Валентин

...
Бившият президент на Професионалната футболна лига и футболен функционер Валентин
Коментари Харесай

Валентин Михов: Очаквах тази победа на Георги Иванов, той израсна много

Бившият президент на Професионалната футболна лига и футболен функционер Валентин Михов бе специфичен посетител в предаването „ Домът на футбола ” по DIEMA SPORT.

Михов приказва по наболелите футболни тематики у нас, Конгреса на Българския футболен съюз и за това по какъв начин вижте развиването на играта оттук насетне.

Той изрази мнение, че е очаквал безапелационната победа на Георги Иванов над Димитър Бербатов на Конгреса на родната централа.

„ Да ви кажа, че чаках тази победа на Георги Иванов, само че пък за футбола да приказвам, откакто виждаме какво се случва с страната, футболът е един оазис. През последните години 4-5 години се раздвижиха малко, при Красен Кралев изключително, потегли градежът в Пловдив, стоежът и на двата стадиона, за което ги адмирирам. Ще имаме два прелестни стадиона, този на Лудогорец също. Тази тактика би трябвало да завършат Локомотив Славия, ЦСКА стартира и остава стадион „ Георги Аспарухов ”. Вече ще имаме една основа да възпитаваме деца, детско-юношески футбол, треньори, тъй като хубавото възпитава. Оттук нататък би трябвало да се тръгне в три направления. Връзките с страната, тук съответно всяка една община би трябвало да има и отговорности и благоприятни условия. Никой не принуждава някой да дава пари. Това са взаимни ползи ”, разяснява Михов.

„ Второто нещо, което бих споделил, е че Лигата би трябвало да управлява шампионата. Това го дублирам от 20 години. Възможно е и в този момент да се случи, само че като слушам, че до две години, какво ни пречи по-бързо да стане? Клубовете, президентите, притежателите да са в Лигата, да управляват своята част, своите задължения, своите отговорности, а БФС да има три или четири тактики. Едното е връзката с страната, другото ДЮШ, третото да намерения какъв брой броя българи би трябвало да играят в един тим, което за мен е доста значимо. Трябва да има наложителна численост българи. Това е българско състезание. За мен е учудващо, че в някои тимове играят съвсем 11 чужденци. Не желая да приказвам против никого, само че в случай че желая да вършим нещо, обръщаме внимание на българите, тъй като за мен марката „ създадено в България ”, за мен е доста скъпо нещо. Къде нямаме българи, дали в оперното изкуство, дали в изобретенията. Ние сега се предаваме пред нещо, пред което би трябвало да има воля. Трябва да имаме три, четири, пет българи във всеки един тим. Това е моето предпочитание ”, продължи Михов.

„ Аз познавам самия Георги Иванов. Първо той е мъжко момче. Сега някой ще каже къде е управленческото. Той за тези години, в които е в БФС, той израсна. С можене, с това, което четеше, с това, което слушаше. Той постоянно ще ви гледа в очите, няма да приказва зад тила ви, а пред вас, както аз го върша.

Той би трябвало да направи срещи с всички клубове. За мен беше хубаво част от екипа на Бербатов, самият Бербатов и другите представители да се обедният. Самият Изпълком да го добавят, да има повече хрумвания. Да има повече несъгласия, повече мисли, аз щях да бъда доста удовлетворен, само че знаете, че Митко Бербатов отхвърли ”, добави някогашният президент на ПФЛ.

Чуйте цялото изявление на Валентин Михов в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР