Бившият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев разкри подробности от личния

...
Бившият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев разкри подробности от личния
Коментари Харесай

Назарбаев за първи път призна, че има второ семейство СНИМКА

Бившият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев разкри детайлности от персоналния си живот в записките си, признавайки съществуването на второ семейство.

Както съобщава Orda.kz, базирайки се на книгата „ Моят живот “, политикът приказва за партньорката си Асел Исабаева, която роди двама сина на Назарбаев. През 2005 година от връзката им се появява Тауман, три години по-късно - Байкен.

Назарбаев разказва първата си среща с Исабаева. Това се случило по време на пътешестване до югоизточната част на Казахстан, до Талдикорган. Тя била едно от девойките, които посрещнали президента на рампата с цветя.

Разбира се, за задачата са определени най-хубавите от локалните девойки, изяснява Назарбаев. Той си спомня лицето на хубавицата и я разпознава, когато в медиите се появи информация за Исабаева, която получава Голямата премия на състезанието Мис Казахстан.

 Съпругата на Назарбаев

Президентът разкрил хубавицата и по думите му „ познанството прераснало във взаимна благосклонност “. Те се сближили и почнали да се срещат.

„ Освободих се от духовната самотност, която продължаваше години наред “, признава Назарбаев.

Бракът с Исабаева бил подписан съгласно мюсюлманския бит. Когато се ражда Тауман, Назарбаев казва за втората брачна половинка на първата, Сара, с която е женен от 1962 година и с която отглежда три дъщери: Дарига (1963), Динара (1967) и Алия (1980)).

Политикът разказва реакцията на брачната половинка си като „ проявление на достойнство “, а дъщерите му, съгласно него, „ вярно “ са разбрали татко си.

Ако следвате датите на събитията, тогава първият наследник от Исабаева е роден, когато политикът е на 65 години, по време на надпреварата, в което Исабаева взе участие, тя е на 19 години.

Изданието откри, че дамата неотдавна е трансформирала семейството си с моминското си име (Курманбаева).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР