Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да надвие последния си

...
Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да надвие последния си
Коментари Харесай

Тръмп се надява на триумф срещу Хейли в Ню Хемпшир

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да надвие последния си останал противник от Републиканската партия от конкуренцията за Белия дом през 2024 година с гръмка победа в Ню Хемпшир, която би затвърдила контрола му.

„ Всеки ден Републиканската партия става все по-обединена “, сподели Тръмп пред своите поддръжници в Лакония на последния протест от предизборната му акция за Ню Хемпшир. „ Започнахме с 13 (противници) и в този момент сме намалели до двама души и мисля, че един човек евентуално ще си отиде на следващия ден ", добави той.

Кампанията на Ники Хейли е последното затруднение пред упования конфликт Тръмп-Байдън на президентския избор, какъвто множеството американци не желаят съгласно социологическите изследвания.

Бившият губернатор на Южна Каролина мощно се опълчва на опитите на Тръмп да приключи първичната конкуренция на Републиканската партия толкоз скоро. Преди основния ден Хейли предизвести, че Америка не прави „ коронации “. Тя предизвестява, че напъните на Тръмп да я изхвърли от конкуренцията са противоположни на републиканските полезности.

„ Америка не прави коронации. Ние имаме вяра в избора. Ние имаме вяра в демокрацията “, сподели тя на събитие във Франклин, Ню Хемпшир, ден по-рано

Резултатът от първите първоначални избори в страната ще има голямо значение за президентските избори през ноември.

Ню Хемпшир е най-хубавата опция за Хейли да претендира за победа против Тръмп, което би забавило неизбежния му поход към номинацията, което би приключило неговата промяна на Републиканската партия в неговия облик. Състезанието е от решаващо значение за някогашния губернатор на Южна Каролина, в случай че тя желае продължи акцията си идващия месец и да притегли огромни финансови донори.

Трескава седмица в Ню Хемпшир

Гражданите гласоподават след успеха на Тръмп в Айова предходната седмица с повече от 50% от гласовете.

Надпреварата в този момент е пряк дуел сред някогашния президент и някогашния му дипломат в Организация на обединените нации след отдръпването на губернатора на Флорида Рон ДеСантис на 21 януари. Хейли се пробва да употребява гафа на Тръмп, който я обърка с някогашния ръководител на Камарата на представителите на Демократическата партия Нанси Пелоси, защото тя твърди, че нито 77-годишният й противник от Републиканската партия, нито 81-годишният Байдън имат умствената заостреност, с цел да изкарат втори мандат.

Но опитите на Хейли да набере инерция наподобяват незадоволителни против Тръмп, който събра поддръжката на някогашните претенденти на Републиканската партия ДеСантис, сенатора от Южна Каролина Тим Скот, губернатора на Северна Дакота Дъг Бъргум и бизнесмена Вивек Рамасвами. Последните трима се появиха персонално за акцията с Тръмп в Лакония. И Бъргъм, и Скот упражниха напън върху Хейли да излезе от конкуренцията. „ Можем да приключим първичните избори на следващия ден в Ню Хемпшир с фантастична победа “, сподели губернаторът на Северна Дакота. Скот добави: „ Ако искаш надпреварата да завърши на следващия ден, дано чуя да го кажеш. “

Бившият президент изпрати високопоставена делегация от щатски водачи на Южна Каролина до Манчестър вечерта на 20 януари, пробвайки се да убеди Хейли, че ще бъде разрушена на прахуляк на първичните избори в родния ѝ щат през февруари.

Ясен избор

Избирателите, които вземат участие в първичните избори, имат явен избор.

Тръмп рисува картина на нация, обсадена от възходящи мигранти, престъпност и икономическа рецесия. Независимо дали е тъкмо или не, това обръщение е привлекателно за гласоподавателите на Републиканската партия, които се тормозят от рецесията на южната граница, борят се с по-високи цени и лихвени проценти и считат, че са живели по-добре при неговото президентство.

Посланието на Тръмп има още по-тъмна страна. Хиляди поддръжници го приветстваха на неотдавнашен протест, когато той за следващ път загатна недоказаните изборни измами през 2020 година, назова наказаните за офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати от 6 януари 2021 година „ заложници “ и акцентира, че множеството му правни проблеми са доказателство за политическо гонене. Доналд Тръмп твърди, че президентите би трябвало да имат имунитет против наказателно гонене.

Хейли се тормози от отчуждаването на републиканците, които към момента харесват Тръмп. Тя се базира на неговото ексцентрично президентство и офанзивата против изборите като „ безпорядък “, който „ вярно или не “ следва някогашния президент. Тя приканва гласоподавателите да създадат промяна на поколенията и се обръща изключително към самостоятелните, които могат да се причислят към първичните избори на Републиканската партия в Ню Хемпшир. Хейли твърди, че републиканците са изтощени от загубите и че Тръмп съвсем несъмнено ще бъде надвит от Джо Байдън на общите избори през ноември.

„ Трябва да желаеме да спечелим болшинството от американците. Единственият метод да създадем това е, в случай че изберем ново потомство консервативни водачи ", сподели Хейли. Някои социологически изследвания демонстрират, че Хейли ще победи Байдън през ноември. Но слабата политическа позиция на президента усложни нейните причини, че Тръмп е сигурен губещ на общите избори. Всъщност хипотетичните конфликти сред Тръмп и Байдън в доста основни колебаещи се щати дават преднина на някогашния президент.

Бившият губернатор на Южна Каролина изнесе заключителните си причини нощес в Салем, Ню Хемпшир, в нов хотел в първокласен търговски парк в крайградски регион – давайки ръка на вида умерени и от време на време заможни гласоподаватели, които тя се пробва да притегли. Но даже в сходен щат, където електоратът е по-умерен, тези по-малко консервативни и образовани гласоподаватели, с които тя се оправя добре, не отразяват болшинството от републиканците. Ето за какво нейният път зависи от самостоятелните гласоподаватели.

Може ли Хейли да продължи напред?

Хейли е подложена на голям напън от главната календарна математика и от обстоятелството, че би трябвало да промени характера на партия, която е доминирана от Тръмп от 2016 година, с цел да има късмет да завоюва първичната конкуренция. Ако тя не може да завоюва в Ню Хемпшир, е мъчно да се повярва, че има път към номинацията.

Според изследване на Си Ен Ен, извършено от университета в Ню Хемпшир, преди ДеСантис да отпадне, Хейли изостава от Тръмп с 13 пункта. Хейли се нуждае от голяма изборна интензивност от колебаещи се гласоподаватели. Джон Маккейн съумя да приложи сходна тактика през 2000 година, когато победи тогавашния губернатор на Тексас Джордж У. Буш на първичните избори в щата. Но сходно на починалия сенатор от Аризона, Хейли евентуално ще има проблем с Южна Каролина. Преди 24 години Буш стигна до номинацията на Републиканската партия.

Дори най-яростният покровител на Хейли, губернаторът на републиканската партия на Ню Хемпшир Крис Сунуну, омаловажава упованията за през днешния ден, в сходство с признаците за понижена инерция след представянето на Хейли на трето място в Айова предходната седмица. Второто място в конкуренция с двама претенденти в Ню Хемпшир надали би изглеждало като огромно достижение в щат, който е допустимо най-подходящия за нея да претендира за победа против Тръмп.

„ Ако в действителност имаме висока изборна интензивност, мисля, че тя ще изненада доста хора тук “, сподели Сунуну пред Си Ен Ен.

Понякога Хейли звучи по този начин, като че ли води акция за номинация в партия, която към този момент не съществува. Нейният обичаен фискален консерватизъм и ястребова външна политика имат повече общо с ерата преди Тръмп, в сравнение с с национализма и популизма на някогашния президент „ Да създадем Америка още веднъж велика “. А маниерът и стилът ѝ,, подчертаващи функциите ѝ на майка и военна брачна половинка, която приказва със здрав разсъдък – съставляват голямо отклоняване от паниката, самовглъбяването и хаоса в живота и политическата кариера на Тръмп. Повечето налични до момента фактори в конкуренцията за Републиканската партия обаче допускат, че болшинството от последователите на партията са подготвени да одобряват този облик на Доналд Тръмп и имат вяра на изказванията му за изборни измами през 2020 година

Бившият губернатор на Южна Каролина неотдавна стартира да твърди, че Байдън и Тръмп имат повече прилики, в сравнение с разлики - както напредналата им възраст, по този начин и опцията за повтаряне на президентските избори през 2020 година

„ 70% от американците не желаят реванш сред Тръмп и Байдън “, съобщи Хейли и добави: „ Наистина ли ще кажем, че сме доболни нашите варианти да бъдат двама 80-годишни мъже, които се кандидатират за президент? “, запита тя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР