Бившият президент Доналд Тръмп е готов да отмени екологичните разпоредби

...
Бившият президент Доналд Тръмп е готов да отмени екологичните разпоредби
Коментари Харесай

Тръмп иска от петролни шефове $1 млрд., за да ограничи зелените политики, ако стане президент

Бившият президент Доналд Тръмп е подготвен да анулира екологичните разпореждания на президента Джо Байдън по отношение на електрическите транспортни средства и вятърната сила, в случай че се върне в Белия дом, заяви " Вашингтон пост ".

Бившият президент е направил мненията по време на персонална среща с висши ръководители на петролни компании в своята резиденция в Мар-а-Лаго, показва изданието, цитирайки лица, осведомени с полемиките.

По време на тази среща Тръмп е дал отговор на недоволствата на петролния бизнес по отношение на строгите екологични разпореждания, като е предложи на шефовете на фирмите да допринесат с 1 милиарда $ за президентската му акция.

Докато Тръмп е седял с някои от висшите петролни ръководители в страната в клуба си Мар-а-Лаго предишния месец, един от шефовете в петролната промишленост се оплакал по какъв начин не престават да се сблъскват с тежки екологични разпореждания, макар че са похарчили 400 милиона $ за лобиране пред администрацията на Байдън през последната година, оповестява изданието.

Отговорът на Тръмп обаче е смаял няколко от ръководителите в стаята с аспект към океана:

" Всички сте задоволително богати и би трябвало да съберете 1 милиард $, с цел да ме върнете в Белия дом ", е споделил той, съгласно " Вашингтон пост ".

На вечерята по-късно той е заречен неотложно да анулира десетки екологични правила и политики на президента Байдън и да спре въвеждането на нови, съгласно лица, осведомени със срещата, които са говорили при изискване за анонимност, с цел да опишат този персонален диалог.

Даването на 1 милиард $ би било " договорка ", е споделил още Тръмп, визирайки данъчното облагане и регулациите, които биха избегнали с помощта на него, показват източниците на " Вашингтон пост ".

Въпреки недоволствата на петролната промишленост по отношение на " зелените " политики на Джо Байдън, Съединените щати в този момент създават повече нефт, в сравнение с която и да е страна в миналото, изпомпвайки приблизително близо 13 млн. барела дневно през предходната година. ExxonMobil и Chevron, най-големите енергийни компании в Съединени американски щати, регистрираха през 2023 година най-големите си годишни облаги от десетилетие насам.

Петролните колоси обаче ще си обезпечат още по-големи облаги, подкрепени от нови офшорни сондажи, по-бързи разрешителни и други облекчени регулации, при възможна втора администрация на Тръмп в Белия дом, е отбелязал някогашният президент по време на вечерята в Мар-а-Лаго.

На същата вечеря Тръмп се е зарекъл неотложно да приключи замразяването на разрешителните за нов експорт на полутечен природен газ (LNG) на администрацията на Байдън, показаха пред " Вашингтон пост " трима от присъстващите. " Ще го получите още на първия ден ", е декларирал Доналд Тръмп.

Приблизително двете дузини поканени ръководители включваха Майк Сабел, основен изпълнителен шеф и създател на Venture Global, както и Джак Фуско, основен изпълнителен шеф на Cheniere Energy, чиито препоръчани планове биха спечелили директно от премахването на " паузата " за спомагателен нов експорт на LNG. Други присъстващи бяха от петролни компании, в това число Chevron, Continental Resources, Exxon и Occidental Petroleum, съгласно лист на присъстващите, получен от " Вашингтон пост ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР