Бившият премиер Сали Бериша и петима депутати от опозицията бяха

...
Бившият премиер Сали Бериша и петима депутати от опозицията бяха
Коментари Харесай

Скандал в албанския парламент - изгониха Сали Бериша и 5 депутати изгонени за 10 дни

Бившият министър председател Сали Бериша и петима депутати от опозицията бяха изгонени от албанския парламент за 10 дни, заради " вълнения ".Това стана по искане на социалистическата партия и е обвързвано със създалата се обстановка на последното съвещание.

Заедно с Бериша бяха изключени Газмент Барди, Еди Палока, Фламур Нока, Албана Вокши и Елда Хоти.

Припомняме, че пленарната сесия в Народното събрание на Албания на 4 декември продължи единствено 17 минути, преди да бъде отсрочена заради запалени листове и цигари в залата.

С оглед на напрежението и хаоса, провокирани от част от опозиционните депутати, ръководителят на Народното събрание Линдита Никола беше принудена да разгласи закриването на сесията. Междувременно опозиционните депутати излязоха към 1 час преди началото на съвещанието и се сбиха с защитата. Никола разгласи и изключването на депутата-демократ Фламур Нока.

Преди дни четирима депутати от опозицията също получиха санкции. Решението беше взето от Секретариата по нравственос, който реши да забрани на депутатите Фламур Нока, Газмент Барди, Бледиан Налбати и Фламур Ходжа достъп до Народното събрание за 10 дни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР