Бившият премиер на Каталуния Корлос Пучдемон е обмислял възможността да

...
Бившият премиер на Каталуния Корлос Пучдемон е обмислял възможността да
Коментари Харесай

Пучдемон мислил да бяга в Русия

Бившият министър председател на Каталуния Корлос Пучдемон е обмислял опцията да замине за Русия преди да бъде задържан на 25 март в Германия, оповестява вестник El Mundo, базирайки се на разположение, което се отпътува с следствието.

На 22 март политикът дойде със аероплан във Финландия, само че по време на престоя му в Хелзинки Върховният съд на Испания още веднъж издаде европейска заповед за задържането на експремиера на Каталуния. Тогава, по информация на вестника, Пучдемон е имал два разновидността: Да замине за Русия, която граничи с Финландия или да отиде в Стокхолм, както е и направил.

На 24 март Пучдемон беше в шведската столица. След това възнамерява да отиде до Белгия през Дания и Германия. Влизайки във Федерална Република Германия обаче той беше арестуван. В Испания политикът е упрекнат в подстрекаването на протест в опита си да сътвори самостоятелна Каталуния.

Пучдемон беше освободен от немските управляващи против гаранция от 75 000 EUR. Според немските съдии виновността по всички обвинявания за прелом от страна на Пучдемон не могат да бъдат потвърдени, само че остават обвиняванията за „ заграбване на държавни средства”. Бившият министър председател на Каталуния няма право да напуща територията на Федерална Република Германия без разрешението на Главния прокурор на страната Шлезвиг Голдщайн, който води делото. Пучдемон е задължен веднъж седмично да се явява в полицията, а също по този начин би трябвало да оповестява и за смяна на местонахождението си на територията на Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР