Бившият премиер на Израел Нафтали Бенет заяви, че руският президент

...
Бившият премиер на Израел Нафтали Бенет заяви, че руският президент
Коментари Харесай

Бенет: Путин обеща да не убива Зеленски

Бившият министър председател на Израел Нафтали Бенет съобщи, че съветският президент Владимир Путин му е заречен при започване на войната против Украйна да не ликвидира украинския си сътрудник Володимир Зеленски, предава Агенция " Фокус ".

Бенет уточни в изявление за " The Times of Israel ", че на 5 март е отлетял за Москва, където е провел тричасови диалози с Путин, след което се е обадил на Зеленски.



Според Бенет съветският водач го е уверил в първите дни на войната, че няма да убие президента на Украйна:

" Знаех, че Зеленски е под опасност, в бункер... Попитах го (Путин, – бел. ред.): " Ще убиете ли Зеленски? “ Той отвърна: " Няма да убия Зеленски “. " Имам ли думата Ви че няма да убиете Зеленски? " Той съобщи: " Няма да убия Зеленски ".

Бившият израелски министър председател разясни, че след диалога с Путин се обадил на Зеленски и му е споделил: " Току-що пристигнах от среща, той няма да те убие “.



Бенет твърди, че по-късно Зеленски е напуснал бункера и се е снимал в офиса си. В същото време някогашният министър председател добави, че Путин също се е " съгласил да не упорства за разоръжаването на Украйна ", в случай че Зеленски се ангажира да се откаже от присъединение към НАТО.

Освен това Бенет твърди, че всички контакти, които е осъществил в ролята си на медиатор, са били координирани със Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР