Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони е обект на разследване,

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони е обект на разследване,
Коментари Харесай

Разследват Берлускони заради атентатите, извършени от мафията през 1993 г.

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони е обект на следствие , съобщи Ройтерс, като се базира на правосъден източник. Разследването е в границите на по-голямото следствие за бомбените атентати, осъществени от мафията през 1993 година


 
Мафиотският необут Джузепе Гравиано , който е в пандиза поради офанзивите в Рим, Милано и Флоренция , бил записан да приказва за Берлускони на съкилийника си . Това предиздвикало арбитър във Флоренция да възобнови следствието за хипотетична интервенция на Берлускони в тези действия, показват вестниците " Кориере каузи сера " и " Република ".

 
Подобно следствие се водеше против Берлускони в предишното и бе прекъснато през 2011 година Адвокатът на Берлускони - Николо Гедини, напомни, че то е посочило, че клиентът му не е забъркан в бомбените атентати , лишили живота на 10 души.

 
Според Гедини следствието е възобновено по политически аргументи в навечерието на значими районни избори в Сицилия в неделя и на националните избори, които се чака да се проведат следващата година през май.
 
Бомбените атентати на мафията през 1993 година потресоха страната и способстваха за колапса на старите политически партии, разтърсвани от корупция. В началото на идната година Берлускони влезе в политиката и незабавно завоюва изборите за парламент.

 
Неговата партия Форца Италия напомня, че 1296 мафиоти са били задържани по време на неговото ръководство от 2001 до 2005 година и от 2008 година до 2011 година, включително и тридесет и двамата най-издирвани мафиоти. Конфискувани са 25 милиарда евро от мафията единствено за последните три години от ръководството на Берлускони, показва още партията му.
 
Правителството на Берлускони също така е стегнало изискванията за пандизчиите мафиоти , добавя Форца Италия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР