Бившият премиер на България Иван Костов изрази съмнения, че прокуратурата

...
Бившият премиер на България Иван Костов изрази съмнения, че прокуратурата
Коментари Харесай

Костов: Прокуратурата готви провокация срещу мен чрез НАП

Бившият министър председател на България Иван Костов изрази подозрения, че прокуратурата готви провокация против него в разгара на локалните избори тази есен. Поводът – инспекция на Национална агенция за приходите, обект на която са Костов и брачната половинка му.

„ След две данъчни проверки, които продължиха съвсем 2-3 години, екип на Национална агенция за приходите стигна до неуместното изказване, че мои и на брачната половинка ми обилни парични средства не са наши, въпреки че ние сме заявили тези средства като заеми пред Сметната палата, те са оповестени на обществеността от медиите и в никакъв случай не са предизвиквали някакъв проблем ”, това сподели Костов в ефира на bTV.

„ Това ще даде опция на прокуратурата да работи срещу човек, за който те са уверени, че стои зад Демократична България и зад митингите против избирането на господин Гешев за основен прокурор. (…) Тъй като съм обвързван с тази политическа групировка и явно това е връзката, която ще бъде търсена. Затова се надявам изпълнителният шеф на НАП Галя Димитрова и нейният заместник Пламен Димитров да се срещнат с тези обстоятелства, които изнесох, и да не разрешат данъчната организация да бъде употребена за политически цели в предизборната акция ”, сподели още някогашният министър председател.

Той назова и сумите, които са обект на инспекцията – 262 хиляди лв. заем на брачната половинка му и 235 хиляди лв. негов заем.

Костов показа, че съгласно него изборът за нов основен прокурор е по-голям от локалния вот и добави, че няма нищо срещу Гешев като личност, възраженията му са против метода, по който действа и е структурирана прокуратурата.

„ Там би трябвало да бъде човек, който е с позиции в интерес на това да се отговори позитивно и да се изпълнят всички рекомендации, които европейските институции насочат към България. Всички тези рекомендации са загърбвани от политическите партии и от българската правосъдна система, в частност – прокуратурата ”, разяснява Костов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР