Бившият премиер Иван Костов коментира пред бТВ разследванията срещу руски

...
Бившият премиер Иван Костов коментира пред бТВ разследванията срещу руски
Коментари Харесай

Костов: БСП, Атака, Марешки и Доган са по-опасни от русофилите


Бившият министър председател Иван Костов разяснява пред бТВ следствията против съветски шпиони в България. Той посочи, че Българска социалистическа партия, "Атака ", Веселин Марешки и Ахмед Доган са доста по-опасни за пробутване на съветското въздействие у нас от Национално придвижване "Русофили ". Според Костов тежестта на Константин Малофеев и Леонид Решетников в Кремъл, както и въздействието им в България, са доста надценени.

Костов съобщи, че България е доста уязвима от мощното съветско въздействие.

"Българското общество е по-силно уязвимо от останалите в Източна Европа на съветската хибридна експанзия. На българксия народ му е внушено, че той самичък не може да реализира нищо, че е получил безплатно свободата си, че всичко, което е направил самичък, се е провалил. Това се поддържа по всевъзможен начин, учи се в учебно заведение. Страхът е доста огромен, изключително измежду политиците ", сподели Костов.

Според него политическите послания на Българска социалистическа партия, "Атака " и Веселин Марешки са доста по-опасни за пробутване на съветското въздействие.

"Почетния ръководител на Движение за права и свободи беше апетитен като съветски сътрудник от турските медии. Има къде-къде по-голяма заплаха от русофилите ", съобщи Костов.

Той добави, че "нито Малофеев, нито Решетников заемат значими позции в Кремъл и не са близо до центровете на власта ".

"Никой няма да пролее сълза за тях в Москва ", уверен е Костов.

Той напомни, че Малофеев към този момент се е провалял на Балканите, а Решетников "силно се самолансира като значим човек в България.

"Той е пенсионер, от дълго време е доста настрана, правилно, че в миналото е бил доста обвързван. Не мисля, че има и мощни позиции в България. Известен е спора му с Корнелия Нинова, тя е главния глас, който е за сваляна на глобите против Русия ", напомни Костов.

Костов посочи, че има значение в каква степен Русия има благосклонностите на партии, които са в Народното събрание, в ръководещите обединения.

"Салвини в Италия, тук "Атака ", Марешки... Едно е неправителствена организация напълно друго са политическите партии във властта. Тяхното въздействие е доста по-голямо ", посочи Костов.

Според него прокуратурата се пробва да покаже, че не е толкоз близка с съветската прокуратура и това я стимулира да работи в този момент, само че е доста късно. Костов напомни, че всички активи на КТБ са отишли в съветски ръце, само че не в тези на Малофеев и Решетников, а в други. Той напомни, че "Виваком " е благосъстоятелност на Външнотърговската банка на Русия. /clubz.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР