Бившият премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Люпчо Георгиевски припомни пред

...
Бившият премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Люпчо Георгиевски припомни пред
Коментари Харесай

Бивш македонски премиер: Гоце Делчев е бил директор на българско училище

Бившият министър председател и водач на ВМРО-ДПМНЕ Люпчо Георгиевски напомни пред Плусинфо, че революционерът Гоце Делчев е бил шеф и преподавател в българското учебно заведение в Щип.

"Гоце Делчев е бил преподавател и шеф в българското учебно заведение в Щип. Тогава нямаше македонски учебни заведения, имаше сръбски, гръцки, български, за какво Гоце Делчев е избрал да бъде шеф в българското учебно заведение? И освен Гоце Делчев - Дамян Груев, Гьорче Петров, Никола Карев, Пере Тошев, всички те са били учители в българските учебни заведения в Република Северна Македония. Бягаме от някои неща, които са ясни като две и две...” - сподели Георгиевски.

Преди няколко дни във връзка отхвърли да се празнува взаимно Гоце Делчев на 7 октомври, българският външен министър Екатерина Захариева съобщи, че датата поражда полемики. Тя бележи годишнина, в която комунистическа България предава на Скопие тленните остатъци на революционера. Според Захариева това е едно от най-големите изменничества против България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР