Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев пресметна, че

...
Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев пресметна, че
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Терзиев и тя е 9 милиона лв.

Бившият ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев пресметна, че кметът Васил Терзиев коства на софиянци по 90 хиляди лв. дневно.

„ 90 000 (деветдесет хиляди) лв. вреда дневно. Толкова ни коства кметът Терзиев дотук. Софиянци към този момент заплащат сметката за 100 дни ръководство на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лв..

Само за три месеца ръководство кметът на София съумя да изгуби и да задължи жителите да платят от джоба си общо над 9 милиона лв. “, счете актуалният общински консултант от ГЕРБ-СДС.

„ 6 милиона лв. изгубени изцяло безплатни европейски средства, които просто трябваше да бъдат регистрирани по план за междублокови пространства до 31 декември. Екипът на Васил Терзиев не е обезпечил парите по плана в период и в този момент жителите би трябвало да платят тези 6 млн. лв. от джобовете си, съгласно импортирания от него план на бюджет за 2024 година “, написа Георгиев в профила си във Facebook.

„ 3 милиона лв. повишаване на ученическите карти за градски превоз от 1 февруари заплащат родителите на 64 000 възпитаници и студенти. Това са 64 000 месечни карти, които към този момент са по-скъпи - проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с сътрудниците ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили отчет, с цел да покрием това повишаване от бюджета. Ни стон, ни вопъл от страна на Терзиев.

3 месеца кметът на София харчи парите на жителите изцяло непрозрачно и без да се регистрира обществено. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава доклад за всяко заплащане над 5 000 лв. в края на месеца. Хората чакаха смяна, само че за хубаво. А не на цената от 9 милиона лв. за 90-100 дни “, написа той в умозаключение.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР