Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев

...
Бившият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев Георги Георгиев
Коментари Харесай

Георгиев пресметна: Кметът струва на столичани по 90 хил. лева щети на ден

Бившият ръководител на Столичния общински съвет Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска пресметна, че кметът коства на софиянци по 90 хиляди лв. дневно.

" Софиянци към този момент заплащат сметката за 100 дни ръководство на и тя е за 9 милиона лв. ", твърди актуалният общински консултант, определен от ГЕРБ-СДС.

В пост в обществените мрежи Георгиев написа, че единствено за три месеца ръководство - кметът на София е съумял да изгуби 6 милиона лв. безплатни европейски средства. Те са били по план за междублокови пространства до 31 декември.

" Екипът на не е обезпечил парите по плана в период и в този момент жителите би трябвало да платят тези 6 млн. лв. от джобовете си, съгласно импортирания от него план на бюджет за 2024 година ", написа той.

Други 3 млн. вреди са били нанесени и от повишаването на ученическите карти за градски превоз от 1 февруари, а тези пари в този момент се плащали от родителите на 64 000 възпитаници и студенти.

" Това са 64 000 месечни карти, които към този момент са по-скъпи - проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с сътрудниците ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили отчет, с цел да покрием това повишаване от бюджета. Ни стон, ни вопъл от страна на Терзиев ", упорства Георгиев.

" 3 месеца кметът на София харчи парите на жителите изцяло непрозрачно и без да се регистрира обществено. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава доклад за всяко заплащане над 5000 лв. в края на месеца. Хората чакаха смяна, само че за хубаво. А не на цената от 9 милиона лв. за 90-100 дни ", заключава общинарят.

А през днешния ден се чака Столичният общински съвет наново да избира заместник-председатели, членове и ръководители на комисии. Решенията би трябвало да бъдат прегласувани, защото регионалният шеф на София Вяра Тодева ги върна за преразглеждане, тай като нарушавали закона.

ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Коалиция " Българска социалистическа партия за България " към този момент пискаха оставката на Тодева, само че та отсече, че няма да я подаде.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР