Бившият председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси

...
Бившият председател на Комисията по ценните книжа и фондовите борси
Коментари Харесай

Одобрението на Биткойн ETF е неизбежно според бившият председател на SEC

Бившият ръководител на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) Джей Клейтън показа информация за настоящите заявки за спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF), подадени от разнообразни мениджъри на активи, в това число BlackRock, WisdomTree и Ark Invest.

Въпреки внимателния метод на SEC и непрекъснатите забавяния, с които се сблъскват тези заявки, Клейтън твърдо има вяра, че утвърждението на Биткойн ETF е неизбежно.

По време на неотдавнашно изявление за CNBC Клейтън акцентира мощното търсене от страна на вложителите на дребно и желанието на реномираните снабдители да предложат този капиталов артикул на необятната общност.

Въпреки че SEC изрази угриженост по отношение на евентуалните пазарни операции, отбраната на ползите на вложителите и обезпечаването на несъмнено предпазване на цифровите активи, както промишлеността, по този начин и вложителите с неспокойствие чакат пробив.

Клейтън направи значимо изказване по време на изявлението за CNBC, заявявайки:  

Това разграничаване е от решаващо значение, защото скъпите бумаги попадат в регулаторната подготвеност на SEC.

Гледната точка на Клейтън акцентира неповторимия темперамент на Биткойн като децентрализирана цифрова валута, която е спечелила благоволението на вложителите на дребно, търсещи достъп до този нововъзникващ клас активи.

Освен това Клейтън акцентира възходящото търсене от страна на вложителите на дребно на експозиция към Биткойн посредством контролирани капиталови артикули. Той също по този начин означи ентусиазма на реномирани участници от финансовата промишленост да оферират обществено Биткойн ETF-и.

Сливането на инвеститорския интерес и желанието на надеждните снабдители да задоволят това търсене дава забележителна поддръжка на изказванието на Клейтън, че утвърждението на спот Биткойн ETF е съвсем несъмнено.

Одобрението на подобен ETF би предоставило на вложителите на дребно по-достъпни и контролирани способи за вложение в Биткойн, което евентуално би подтикнало по-широкото приемане и по-широкото всеобщо разпространяване на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР