Бившият председател на Комисията по финанси Менда Стоянова се яви

...
Бившият председател на Комисията по финанси Менда Стоянова се яви
Коментари Харесай

Менда Стоянова се яви на разпит в ГД Национална полиция

Бившият ръководител на Комисията по финанси Менда Стоянова се яви на разпит в постройката на Групово дело " Национална полиция " в четвъртък заран. 

Стоянова допусна, че мотивът за извикването й е обвързван със обвиняванията на Васил Божков за корупция по време на ръководството на ГЕРБ, а съответната инспекция е по сигнал на БОЕЦ.

Бившият хазартен необут, който от две години се намира в ОАЕ, беше уличил Стоянова за това, че е, позволили освобождение на най-големите частни лотарийни игри от наложителни такси. 

Менда Стоянова съобщи, че има призовка " от дълго време ", само че е преболедувала Covid-19, което е забавило явяването й в полицията. 

Тя отхвърли въпроса дали Божков й е давал подкупи, като уточни, че самият той не е твърдял сходно нещо. 

Преди да влезе в постройката на полицията, някогашната депутатка от ГЕРБ се обърна към публицистите и попита " Вие какво? Инструмент на PR-акциите ли сте? Винаги стоите, когато някой прочут е извикан за информация ". 

Менда Стоянова беше дълготраен народен представител от ГЕРБ още от първия мандат на партията в ръководство. Тя отговаряше за най-важната финансова комисия в Народното събрание в три следващи Народното събрание. През февруари 2021 година разгласи, че няма да се кандидатира за нов мандат. 

Името й беше забъркано в абсурда към Васил Божков, който е упрекнат за над 700 млн. лева неплатени такси за
хазартна активност. 

Още през юни 2020 година прокуратурата разгласи, че е викала на разпит Стоянова във връзка изказванията на Божков, само че резултат от това следствие по този начин и не последва. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР