Бившият правосъден министър Христо Иванов даде показания по делото срещу

...
Бившият правосъден министър Христо Иванов даде показания по делото срещу
Коментари Харесай

Христо Иванов даде показания по делото срещу Петър Москов

Бившият правосъден министър Христо Иванов даде показания по делото против Петър Москов. Той и някогашният му заместител Адам Персенски са подсъдими за контракта, подписан за доставка на имунизациите "Пентаксим ", "Еувакс Б " и "Тетадиф ". Обвинението твърди, че вредата за бюджета е над 300 млн. лв..

Пред съда Иванов зави, че през 2015 година е поставил на неговото дете от същата ваксина, след диалог с педиатър. Той означи, че държавното управление е знаело за казуса с блокираното решение за ваксини и се е търсело решение. Бившият министър сподели пред медиите, че има вяра в справедливото решение на проблема от страна на съда. Той разяснява, че българската прокуратура не съумява да сътвори чувство за това, че всички нейни дейности се подхващат без оглед на политическия подтекст. И че образец за това е протичащото се с Елена Йончева сега, упрекната за пране на пари свързани с КТБ. Иванов добави, че някои дейности на държавното обвиняване съдържат белези на политическа мотивация.

,,Живея в непрекъснато терзание, политическо и гражданско, от дейностите на прокуратурата и от желанието на политическата класа, без да реформира прокуратурата, да назначи идващ основен прокурор ", съобщи Христо Иванов.

"Да, България " е в интензивна подготовка за евроизборите, сподели още Иванов, който е водач на партията.

Петър Москов, разяснява пред публицисти след съвещанието, че делото против него няма общо с качеството на имунизациите, прокуратурата нямала такива данни. Той изясни, че обвиняването му е за това дали вярно е внесъл Данък добавена стойност от бюджета на Министерството на здравеопазването в републиканския бюджет и съдът следва да реши това.

Москов съобщи още, че реализацията на неговата консервативна политическа партия е в ход, като евентуално това ще се случи в границите на идващите два месеца. Той означи, че партията ще бъде независима и няма да бъде обвързвана, с който и да било.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР