Бившият правосъден министър Антон Станков смята, че няма причина да

...
Бившият правосъден министър Антон Станков смята, че няма причина да
Коментари Харесай

Антон Станков: Не виждам защо да бъдат ограничавани правомощията на президента

Бившият правосъден министър Антон Станков счита, че няма причина да бъдат ограничавани пълномощията на президента.

„ Не виждам за какво да бъдат ограничавани пълномощията на президента, а Народното събрание да не поеме своята отговорност за бездействията си ”, съобщи Станков пред Nova News във връзка препоръчаните конституционни промени и по-специално – назначението на служебно държавно управление.

Станков поддържа концепцията за приемането на специфичен закон за пълномощията на служебните държавни управления

„ Не мисля, че е добра концепция да се отстрани напълно опцията хора с двойно поданство да заемат управнически функционалности ”, сподели някогашният правосъден министър.

 1000 терористи са влезнали в Израел Снимка: БГНЕС/EPA/ATEF SAFADI

Той уточни, че преди седмица е бил на екскурзия в Израел.

„ Предишната събота, (когато „ Хамас ” атакува Израел), бяхме в гр. Витлеем. Тъкмо се разбуждахме и чухме сирените. С сътрудника единствено се спогледахме и той сподели: „ на тези географски ширини сходен тон значи нещо съответно ”. Видяхме 14-15-годишни деца да бягат по улиците и да викат: „ Аллах акбар ”, описа Станков. На групата сърби, които бяха с нас, им стана доста тъжно освен това нахлуване, тъй като мъжете са взели участие във война. Направихме връзка с българското консулство, предадохме лист на хората в групата ни и получихме подпомагане от посолството. За да премине рейсът ни към Йерусалим, неговия номер беше даден на израелското вътрешно министерство. Нашата екскурзоводка беше израелски жител и по тази причина тя не можеше да остане да спи във Витлеем ”, сподели Станков. Той изрази благодарността си към българското посолство там, което им е помогнало да се изтеглят.

Той изясни, че в хотела не са им посочили бомбоубежище. От посолството са ги инструктирали държанието им да е по разпоредбите като при земетресение – да са в общите елементи на хотела.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР