Бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова заяви в Още от

...
Бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова заяви в Още от
Коментари Харесай

Поптодорова: Върви се към засилен санкционен режим

Бившият дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова съобщи в " Още от деня ", че е озадачена от заявката на българските управляващи, че ще изискат вкарването в деяние на член 4 от Вашингтонския контракт.

„ Би трябвало да получим повече изясненост за какво желаеме тези спомагателни съвещания, откакто завърши обща конференция на водачите на НАТО и Европейски Съюз. Там бяха изразени позициите ни, на съюзните страни. Имам опасения, че тези съвещания се желаят, с цел да се отслабят позиции, които към този момент са декларирани обществено през ръководителите на нашите два съюза. За това съмнение подкрепя тази некадърност на Народното събрание през днешния ден да одобри монолитна декларация, каквато би следвала да направи българският парламент “, разяснява Поптодорова.

И добави, че се върви към засилен санкционен режим.

„ Русия се пробва да омаловажи резултата от глобите до тук. Но до момента наказания след 2014 година бяха прилагани последователно и нерешително. Това, което следва да се случи и към този момент стартира да се случва, са масирани, тежки наказания, които ще нападат основни финансови институции на Русия, с оглед ограничение на качествата на страната да оперира на международните пазари “, сподели Поптодорова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР