Бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира информациите, че гранатометите,

...
Бившият посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира информациите, че гранатометите,
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Това с гранатометите е пореден опит да се отстреля публично България

Бившият дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова разяснява информациите, че гранатометите, употребявани при набези на територията на Украйна, са създадени в България.

" Това за гранатометите е следващ опит да се стреля по слабото звено - България. Ами България е експортьор на оръжия, това не е вест. Освен български има и доста други гранати в Украйна. България следва режимите за експорт на оръжие доста прецизно. Така че всичко е документирано и законно. Това е опит да се отстреля обществено България. Целта е да се провокира разлом вътре в страната ни. Много е значимо по какъв начин България ще реагира на този въпрос и по какъв начин ще отхвърли тези информации. Това е способ от прословутата хибридна война, която се води от съветски източници ", сподели тя в ефира на БТВ.

" Има цялостен срив на доверието. И в такава среда с провокации и подправени вести дипломацията се затруднява извънредно доста. Бедата е в това доста демонстративно и надменно скупчване на възходящ брой военна мощ отвред към Украйна. А би трябвало да има оттегляне. Най-тежкият въпрос е за какво са те там. Ако това са учения за какво там има полеви лечебни заведения. Такива се разполагат не за учения, а при набези. Далеч сме от оптимизъм. Все още се върви с опипване на възможни бъдещи благоприятни условия. Байдън е приел да се срещне с Путин единствено в случай че има удостоверение, че няма да има съветски военни набези на украинска земя ", съобщи още Поптодорова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР