Бившият посланик на Китай в Русия Ли Хуей ще оглави

...
Бившият посланик на Китай в Русия Ли Хуей ще оглави
Коментари Харесай

Китай изпраща бившия посланик в Москва за регулиране на украинската криза

Бившият дипломат на Китай в Русия Ли Хуей ще оглави китайската делегация за разрешаване на рецесията в Украйна. Това заяви на специфичен брифинг в сряда Ю Дзюн, заместник-директор на департамента за Европа и Централна Азия на китайското външно министерство.

По време на брифинга той уточни, че делегацията ще бъде ръководена от специфичния представител на китайското държавно управление по евразийските въпроси. " Можете да намерите името му в интернет ", добави той. По-късно публицистите го помолиха да посочи дали това значи, че Ли Хуей ще бъде началник на делегацията, на което той отговори утвърдително.

През 2019г. Ли Хуей беше награден от Путин с “Орден на дружбата ”.

" Много съм щастилв да получа " Ордена на дружбата " от ръцете на президента на Руската федерация. Това е огромна чест освен за мен, само че и за всички чиновници на нашето посолство и за целия китайски народ “, сподели дипломатът по време на гала в Кремъл. " Под мъдрото управление на Владимир Владимирович Путин и президента Си Дзинпин нашите връзки на стратегическо партньорство и взаимоотношение се развиват и задълбочават извънредно динамично, което е гаранция за гарантиране на мира и сигурността “, сподели още той.

Превод: Владислав Наков

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР