Бившият посланик на Беларус в Германия Денис Сидаренко пада от

...
Бившият посланик на Беларус в Германия Денис Сидаренко пада от
Коментари Харесай

Бившият посланик на Беларус в Германия загина след падане от прозорец

Бившият дипломат на Беларус в Германия Денис Сидаренко пада от прозореца на висока постройка в столицата Минск, написа Bild.

Според няколко самостоятелни беларуски медии, работещи в чужбина, това се е случило на 24 юни, откакто дипломатът е бил разпитван от чиновници на съветското разузнаване. Все още не е ясно дали гибелта на Сидаренко е самоубийство.

Според немското издание този случай продължава серията от мистериозни смъртни случаи на съветски и беларуски политици и олигарси. От началото на войната в Украйна броят на сходни смъртни случаи се е нараснал. " По предписание сходни смъртни случаи се изясняват със самоубийство ", написа още немската медия.

През есента на 2022 година ненадейно умря външният министър на Беларус Владимир Макий, напомня " Фокус ".

Беларуското външно министерство заяви за гибелта на " бележит сътрудник, дипломат на Беларус в Германия " едвам след изявления в самостоятелни медии. Причината за гибелта не е посочена в формалното изказване на министерството.

Денис Сидоренко е дипломат на Беларус в Германия от 2016 до 2024 година Той е прочут с това, че обществено се застъпва за нормализиране на връзките сред Беларус и Европейския съюз.

На 11 март тази година посланикът e освободен от поста си по заповед на Александър Лукашенко.

След като се завръща вкъщи, Сидоренко стартира да се интересува от беларуските служби за сигурност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР