Бивш помощник в Конгреса ще спечели първичните избори на Републиканската партия за специалните избори в Юта, проекти на CNN

...
Бившият помощник в Конгреса Селест Малой ще спечели специалните първични
Коментари Харесай

Бившият помощник в Конгреса Селест Малой ще спечели специалните първични избори на републиканците, за да наследи бившия си шеф, представителя на Републиканската партия Крис Стюарт, във 2-ри конгресен окръг на Юта, проекти на CNN.

Стюарт, който подкрепи Малой, се очаква да освободи мястото на 15 септември поради здравословни проблеми на съпругата му. Малой ще бъде силно облагодетелстван да запази тъмночервеното място в ръцете на GOP през ноември. Тя също така е готова да бъде първата жена в делегацията на Конгреса на Юта, след като републиканката Миа Лав напусна поста през 2019 г.

Малой ще завърши пред бившия щатски представител Беки Едуардс и бившия председател на Републиканската партия на Юта Брус Хю в първичните избори. След това тя ще се изправи срещу сенатора от Демократическата партия Катлийн Рибе, която ще бъде категоричен аутсайдер на общите избори на 21 ноември за район, който обхваща западната част на щата, простиращ се от района на Солт Лейк Сити до Сейнт Джордж. Стюарт спечели шести мандат миналата есен с 26 пункта, докато бившият президент Доналд Тръмп би го пренесъл при сегашните му линии със 17 пункта през 2020 г.

Малой, която работеше като съветник в офиса на Стюарт във Вашингтон, спечели мястото си в бюлетината, като спечели конгрес за номиниране през юни, докато Хау и Едуардс се класираха, като събраха достатъчно подписи.

Малой беше изправена пред въпроси относно допустимостта си за първичното гласуване на специалните избори поради проблеми с регистрацията на избирателите. Тя беше отбелязана като неактивна в базата данни на гласоподавателите на щата, тъй като не е гласувала през 2020 г. и 2022 г., според The ​​Salt Lake Tribune, след като се премести във Вирджиния, за да работи за Стюарт. Но щатската републиканска партия представи името й за гласуване, като отбеляза, че не са подадени възражения срещу кандидатурата й преди конгреса.

Малой направи прекомерното използване на правителството фокус на кампанията си. Тя предложи спиране на финансирането на федералните агенции, за да премахнат „всичко, което правят и което Конгресът не е разрешил“.

Гласоподавателите са „притеснени, че тези агенции на изпълнителната власт имат твърде много власт, не се проверяват и са твърде замесени в живота ни“, каза Малой в интервю за филиала на CNN KUTV. — И случайно се съгласявам.

Кампанията на Малой получи финансова подкрепа от VIEW PAC, която е посветена на набирането и избирането на републикански жени в Конгреса. Тя беше победена както от Едуардс, така и от Хю, като и двамата заеха шестцифрени суми за своите кампании.

Едуардс, по време на кампанията, рекламира опита си като щатски законодател, като се фокусира върху приоритети като здравеопазване, образование и фискална отговорност. Тя правеше втората си кандидатура за федерален пост от толкова години. Тя предизвика сенатора от Републиканската партия Майк Лий на първичните избори миналата година като умерен противник на Тръмп и взе 30% от гласовете.

Тя изрази „съжаление“ за подкрепата си за Джо Байдън през 2020 г. на дебат през юни, като каза, че е била „изключително разочарована“ от неговата администрация, съобщи The Salt Lake Tribune.

Хаф - бащата на професионалните танцьори Джулиан и Дерек Хаф, които станаха известни в "Танци със звездите" - се позиционира като кандидат, подкрепящ най-много Тръмп.

Кампанията му се съсредоточи върху намаляването на дълга и контрола на дефицита, като посочи семейството си като една от причините да се кандидатира.

„С 22 внуци, 10 деца и дълг от 32 трилиона долара (САЩ) съм много разтревожен за тяхното бъдеще и за бъдещето на всички американци и всички жители на Юта“, каза Хау, бивш републикански национален комитет от Юта, пред ABC4 в видеоклип, публикуван през юни. „Време е наистина да направим нещо по въпроса.“

Итън Коен, Мелиса Холцберг ДеПало и Рене Ригдън от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР