Бившият помощник-треньор на Челси Джанфранко Дзола обясни, че той и

...
Бившият помощник-треньор на Челси Джанфранко Дзола обясни, че той и
Коментари Харесай

Дзола: Сари беше шокиран от действията на Кепа

Бившият помощник-треньор на Челси Джанфранко Дзола изясни, че той и миналогодишният треньор на „ сините “ Маурицио Сари са останали шокирани от нежеланието на Кепа Арисабалага да бъде сменен по време на финала на Купата на Лигата сред Челси и Манчестър Сити.

В упоменатата среща испанският пазач трябваше да бъде сменен в 120-та минута с аварийния вратар Уили Кабайеро. Вместо това обаче той не пожела да съблюдава желанията на тогавашния си ментор и остана на врата и за осъществяването на дузпите. Легендата на Челси Дзола изясни каква е била реакцията на треньорския щаб по-късно безчинство.

„ В първия миг той не разбра инструкциите. Той се преструваше на контузен, с цел да загуби време. Разполагахме с Уили Кабайеро на скамейката и взехме решение, че той познава някогашните си съотборници в Сити добре и това ще ни даде преимущество “, разяснява италианецът.

„ Нямахме прелиминарен проект да вършим промяната, само че на деня на мача видяхме, че Кепа има проблем с травма, която го мъчеше по време на мача. Смятахме, че беше добър миг да използваме Кабайеро. Това беше цялата концепция “.

„ Не беше елементарно да приемем, когато той не се подчини на напътствията. Не можехме да повярваме, бяхме безмълвни. Само продължавахме да му кажем да излезе от игра, само че той по този начин и не го направи “, приключи Дзола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР