Бившият полузащитник на Арсенал Еманюел Пти изрази възмущението си от

...
Бившият полузащитник на Арсенал Еманюел Пти изрази възмущението си от
Коментари Харесай

Еманюел Пти: Защо Арсенал махна Венгер, щом няма пари за трансфери?

Бившият полузащитник на Арсенал Еманюел Пти изрази възмущението си от неналичието на пари за зимни попълнения в отбора. Според него това въздейства отрицателно на мениджъра Унай Емери, който дойде на “Емиратс” през лятото след дългогодишния престой на Арсен Венгер отпред на тима.

“Нивото на незадоволеност при Емери несъмнено е доста високо, защото още във втория му трансферен прозорец като управител на Арсенал му беше казано, че не може да купи никого. Виждаш какви пари харчат Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити и в случай че не сложиш парите на масата, с цел да се бориш за най-хубавите играчи, отиваш наникъде. Тотнъм не дават пари, само че те са в същата позиция като Арсенал преди няколко години, когато строяха стадион, само че в този момент в Арсенал нямат опрощение. Ако разкараш Арсен Венгер и по-късно кажеш на неговия заместител, че нямаш пари за нови играчи, бих попитал какъв е смисълът от освобождението на Венгер”, съобщи Пти пред “Индепендънт”.
Emmanuel Petit again questions why Arsenal sacked Arsene Wenger given transfer limits placed on Unai Emery https://t.co/xopL0dicTT pic.twitter.com/EYPCI5CC9D
— Mirror Football (@MirrorFootball) February 4, 2019 Французинът счита, че проблемите на отбора идват от отбраната. “В защита Арсенал не е задоволително добър през този сезон, тъй че бях сюрпризиран, че не пробваха да привлекат бранители през януари. Проблемите, които имат, обаче няма да се решат с прехвърляния на един или двама играчи. Когато погледна Сити и Ливърпул, те играят по същия метод вкъщи, както при гостуванията си. Това не е казусът с Арсенал през този сезон. Според мен това не е обвързвано със силата на духа, тъй като представянето вкъщи против Тотнъм и Челси демонстрира на какво е кадърен тимът. След това ги виждаме по какъв начин падат като посетители на Саутхамптън и Уест Хам преди да бъдат размазани от Ливърпул на “Анфийлд” и аз запитвам за какво? Очевидно, отбраната е проблем. По-добрите тимове минават през тях прекомерно елементарно и когато чуя Емери да споделя, че е удовлетворен от бранителите си и че не желае нови играчи на тези позиции, съм сигурен, че не има вяра на това”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР